Precies om het moment dat de moed ons in de schoenen begon te zinken…

De actie voor Corona noodhulp aan ‘onze’ gezinnen in Guatemala loopt over 2 weken af. Want juist voor de kerst willen we deze Maya-gezinnen heel even ontzorgen. Eten op tafel voor een week en een spel om met elkaar te doen en zo spelenderwijs te oefenen met rekenen. Ook door corona worden de armsten het hardst geraakt. Een dag niet gewerkt is een dag geen eten.

Na de donatie van wereldwinkel Leiden van 57 noodpakketten zitten we op een derde van het benodigde bedrag om alle 331 gezinnen een Noodhulp-pakket te geven voor kerst. Het geeft ons moed. Hartelijk dank daarvoor aan alle medewerkers van WW Leiden!

Zoals jullie weten wordt 10% van de opbrengst van Simbolica (Simbolica fair Trade én Bohemian Fair Trade) jaarlijks gedoneerd aan Stichting Simbolica Projecten. Maar ook bij Simbolica wordt dit jaar door corona minder omgezet, waardoor er weinig opbrengst zal zijn, ook voor de stichting.  We zijn dus extra afhankelijk van giften van particulieren en winkeliers. We beseffen ons heel goed dat veel winkels en andere ondernemers het ook moeilijk hebben. Maar mocht je het kunnen missen, dan bevelen we deze noodhulp-actie van harte aan. Een noodhulp-pakket kost €17,50 en ieder gezin is er één!

corona hulpactie Guatemala