Het grootste project van Stichting Simbolica Projecten komt jaarlijks terug: het schoolproject in Guatemala.

Per community wordt een bijeenkomst georganiseerd waar de kinderen met ouders naar toe komen. Zodra de kinderen zijn ingeschreven bij de basisschool, de middelbare school of soms zelfs een vervolgopleiding, ontvangen zij een rugzak met schoolbenodigdheden en (zonodig) een uniform trui. Er worden speeches gehouden over het belang van schoolgang boven kinderarbeid, gepraat over wat de kinderen later willen worden en ieder kind ontvangt een groot applaus.Ieder jaar proberen we 700 Maya kinderen naar school te helpen. Dat aantal halen we niet altijd dus alle hulp is welkom!

Naast dit jaarlijks terugkerende project komen er ook af en toe vragen binnen van andere producenten in Mexico en Guatemala die bijvoorbeeld door de aanschaf van een nieuwe naaimachine hun productieproces kunnen verbeteren en daardoor meer inkomsten kunnen genereren. Anderen vragen om extra scholing, zoals een cursus aan de zilversmidschool.

Stichting Simbolica Projecten bestaat binnenkort 10 jaar (jan 2019)  en heeft al een indrukwekkende track record. Mede dankzij donaties van winkeliers en particulieren. Allen hartelijk dank hiervoor. Zonder jullie steun zouden wij dit werk niet kunnen doen.

Doneer online


Naam

E-mailadres

Bedrag *


Volg ons op Facebook

Gerealiseerde projecten