Project Description

Schoolproject 2018

Aantal kinderen: 650

In Guatemala begint het nieuwe schooljaar in Januari 2018. Sinds 2009 steunt Stichting Simbólica Projecten ieder jaar zoveel mogelijk Maya kinderen door hen in te schrijven op de lokale basisschool (600 kinderen in 2016, 700 in 2015, 400 in 2016 en 700 in 2017).

Inmiddels gaan ook steeds meer kinderen naar de middelbare school. Na inschrijving bij de school ontvangen de kinderen van Simbólica Projecten krijgt een rugzak met schoolbenodigdheden als pennen, schriften, lineaal etc. en zonodig een uniformtrui.

Deze kinderen maken deel uit van de Maya gemeenschappen van de producenten van Simbolica Fair Trade (de groothandel) en deze producenten hebben dus ook een belangrijke rol in de organisatie. Op zo’n inschrijvingsdag maken Stichting Simbólica Projecten en leden van de Maya gemeenschap zelf gebruik van de gelegenheid om de ouders te informeren over de voordelen van schoolgang ten opzichte van kinderarbeid en te complimenteren voor hun keuze.

Dankzij de hulp van velen bij het verzamelen van hotelzeepjes kunnen we alle ouders een zeepje meegeven als blijk van waardering.

Meer films zien?