Project Description

Juan Manuel en zijn vrouw Nelly werken al lang voor groothandel Simbólica Fair Trade. Juan Manuel is zilversmid, een ware kunstenaar. Zijn vrouw Nelly werkte voorheen bij een winkeltje in de buurt maar sinds die failliet is gegaan helpt zij haar man in de werkplaats. Samen hebben zij 2 schoolgaande dochters.

Juan Manuel maakt voor Simbolica Fair Trade de mooiste zilveren hangers die via de webshop verkrijgbaar zijn. Juan Manuel zou zijn technieken graag willen uitbreiden en daarvoor is nieuwe apparatuur nodig ter waarden van € 3.347. Daarmee kan hij alle gereedschap aanschaffen wat nodig is voor de techniek ‘ cera perdida’. Dit vergroot zijn kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

NIEUWS! Mede dankzij wereldwinkel Brummen en wereldwinkel Uden is er nu voldoende geld om de installatie aan te schaffen voor Juan Manuel en Nelly. Dat betekent dat zij nu een extra techniek zullen kunnen toepassen: cera perdida. Ze zijn er heel blij mee en we gaan aan de slag om het te regelen. Wat een geweldige mijlpaal!