Wereldwinkel Duka la Dunia

Wereldwinkel Duka la Dunia sponsort 100 kinderen en 10 zilversmeden

 

Wereldwinkel Duka la Dunia heeft helaas haar deuren gesloten. Met het geld wat zij nog in kas hadden besloten zij 5 projecten te steunen, waaronder Stichting Simbolica Projecten. Wat een mooie manier om afscheid te nemen!

Zij hebben ervoor gekozen het project ‘cursussen zilversmeden’ in Mexico voor de helft te financieren. Tien van de 20 zilversmeden konden hun training al doen dankzij wereldwinkel Leiden, en nu worden de andere 10 zilversmeden gesponsord door wereldwinkel Duka la Dunia, wat geweldig!  Dit project is dus helemaal rond.

In januari 2019 zijn alle voorbereidingen al getroffen en zijn we bij de school in Taxco geweest om alles te finetunen. Sinds maart 2019 gaan de zilversmeden naar school, waarbij de timing afhangt van het werk van de betreffende persoon.

Door nieuwe technieken te leren worden hun mogelijkheden verbreed en de kans op werk vergroot. Aan de UNAM-CEPE in Taxco kunnen zilversmeden een cursus volgen in cera perdida y lapidaria. Een maand lang volgen de zilversmeden lessen van 16:00 tot 20:00 uur. De ochtenden kunnen zij dus werken.

Daarnaast sponsort de winkel 100 Maya-kinderen door een donatie die ten goede komt aan de schoolprojecten in Guatemala. Voor €12,50 per kind kunnen in januari weer 100 kinderen dankzij Duka la Dunia hun nieuwe schooljaar starten! We gaan weer voor 700 kinderen in totaal.