Zilversmid Carlos 

Wereldwinkel Leiden heeft besloten het project ‘cursussen zilversmeden’ in Mexico voor de helft te financieren. Tien van de 20 zilversmeden kunnen dus hun training al doen!

Voorbereidingen zijn al eerder getroffen en in januari 2019 zijn we bij de school in Taxco om alles te finetunen en kunnen de mensen starten.

Door nieuwe technieken te leren worden hun mogelijkheden verbreed en de kans op werk vergroot. Aan de UNAM-CEPE in Taxco kunnen zilversmeden een cursus volgen in cera perdida y lapidaria. Een maand lang volgen de zilversmeden lessen van 16:00 tot 20:00 uur. De ochtenden kunnen zij dus werken.

De andere helft van hun donatie komt ten goede aan de schoolprojecten in Guatemala. Het kost gemiddeld €12,50 om een kind naar school te helpen dus dat betekent dat weer 120 Maya kids in januari hun schooljaar kunnen starten.

Claudia & Juanita

Sinds 2009 steunt Stichting Simbólica Projecten ieder jaar zoveel mogelijk Maya kinderen door hen in te schrijven op de lokale basisschool, de middelbare school of een vervolgopleiding. Het streven is ieder jaar weer 700 kinderen. Het waren er 560 in 2018 maar we hopen dat het streven van 700 kinderen in januari 2019 weer gehaald zal worden.

Na inschrijving bij de school ontvangen de kinderen van Simbólica Projecten een rugzak met schoolbenodigdheden als pennen, schriften, lineaal etc. en zonodig een uniformtrui. Een voor één worden de kinderen  naar voren geroepen voor een kort gesprekje over hoeveel ze zijn op school en wat ze later willen worden. En dan volgt er een groot applaus voor hem/haar.

Deze kinderen maken deel uit van de Maya gemeenschappen van de producenten van Simbolica Fair Trade (de groothandel) en deze producenten hebben dus ook een belangrijke rol in de organisatie. Tijdens zo’n bijeenkomst worden speeches gehouden over de voordelen van schoolgang ten opzichte van kinderarbeid, niet alleen door mensen van de stichting maar ook door de ouders zelf, vaak in hun eigen Maya taal.

Dankzij de hulp van velen bij het verzamelen van hotelzeepjes kunnen we alle ouders een zeepje meegeven als blijk van waardering.

Wil je ook helpen?

Met jouw bijdrage van € 12,50,- kan één kind in Guatemala een jaar naar school. Kom in actie door je bijdrage over te maken naar NL08ABNA0619719060, t.n.v. Stichting Simbolica Projecten of doneer online!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren